Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χούλιο Ιγκλέσιας κατά ψευδοκράτους, το αποκαλεί μόρφωμα μαφίας.


Η γνωστή υπόθεση της απόπειρας παραπλάνησης του Χούλιο Ιγκλέσιας από τις αρχές του ψευδοκράτους, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από τον «ΕΚ», έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο Ισπανός καλλιτέχνης κατά των ενόχων σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, ζητώντας αποζημίωση ύψους 10.000.000 δολαρίων. Ο Ιγκλέσιας, που αποκαλεί το ψευδοκράτος «μόρφωμα τύπου μαφίας», δεν σκοπεύει να κάνει πίσω, εκδηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόπειρα των Τούρκων να τον ξεγελάσουν ώστε να τραγουδήσει στα εγκαίνια ξενοδοχείου στην Κερύνεια, τον Οκτώβριο του 2010. Και στρέφεται μέσω του ελληνικής καταγωγής συνήγορού του τόσο κατά της εταιρείας που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου (που είναι ελληνική ιδιοκτησία) Μerit Crystal Ηoteland Casino, όσο και μιας εταιρείας εν ονόματι ΝetΗoldings, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. 

Η «Ιnternational Creative Τalent Αgency», η εταιρεία που εκπροσωπεί τον διάσημο καλλιτέχνη, υπογραμμίζει πως οι Τούρκοι «τον κορόιδεψαν, προσκαλώντας να τραγουδήσει στα κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη». Στη δε μηνυτήρια αναφορά, ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι «η 'ΤΔΒΚ' δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος και υπάρχει λόγω της κατοχής από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ενέργεια που έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα μέσω ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ... Οι εναγόμενοι χρησιμοποίησαν παραπλανητικά την ονομασία 'Βόρεια Κύπρος' επιχειρώντας να αποκρύψουν την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι το μοναδικό διεθνώς νόμιμο, αναγνωρισμένο και κυρίαρχο κράτος σε όλο το νησί».

Στη μήνυση γίνεται αναφορά στο ότι οι Τούρκοι προσπάθησαν επίσης να εξαπατήσουν και άλλους καλλιτέχνες, όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, Ριάνα, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ενώ υπάρχουν και συνημμένες επιστολές από το γραφείο του ψευδοπρωθυπουργού. Σημειωτέον ότι ο καλλιτέχνης αρνήθηκε να επιστρέψει την προκαταβολή που είχε εισπράξει, ύψους 300.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.